Gongradio.hu
Összefogás az állatokért
 


Az állatvédő civil szervezetek és a törvények adta lehetőségek közös pontjának megkereséséről, az egységes kép kialakításáról volt ma szó azon a megbeszélésen, amit Tőzsér Judit, a Mentsvár az Állatokért és Környezetünkért Alapítvány elnöke hívott össze Kecskeméten.

A Gong rádió szerkesztőségében tartott tárgyaláson részt vett dr. Süth Miklós országos főállatorvos, dr. Bárándy Gergely országgyűlési képviselő, dr. Gönczi Gábor a Magyar Állatorvosi Kamara elnöke, dr. Lorászkó Gábor, a Magyar Állatorvosi Kamara Állatvédelmi Bizottságának elnöke, Elke Otte a Mentsvár alapítvány német testvérszervezetének elnöke és Annamária Imm-Koczian a német alapítvány munkatársa. Dr. Süth Miklós főállatorvos úgy véli, hogy Magyarországon nem rossz az állatvédelmi helyzet, a civilek és az állami képviselők között egyre több az egyetértési pont.

Az állatvédelemről tartott megbeszélésen dr. Bárándy Gergely országgyűlési képviselő elmondta, hogy ma is érvényes az a mondás, hogy az minősít egy társadalmat, ahogyan az állatokkal bánik. Hozzátette: nem csak a civil szervezeteknek és az alapítványoknak kell hatékonyan fellépniük az állatvédelem területén, hanem minden állampolgárnak meg kell tennie amit csak tud.

A Magyar Állatorvosi Kamara elnöke a témával kapcsolatban azt mondta, hogy a korszerű állatvédelemnek a szakértelem, a tervszerűség az alapja. Dr. Gönczi Gábor úgy véli, hogy a Mentsvár alapítvány működése azért is példaértékű, mert a menhely fenntartása mellett az ebrendészeti telepet is hatékonyan üzemelteti.

A képen látható személyek:

hölgyek balról-jobbra:

- Annamária Imm-Koczian, a német Pfotenhilfe Állatvédelmi Alapítvány munkatársa

- Elke Otte, a német Pfotenhilfe Állatvédelmi Alapítvány elnöke

- Tőzsér Judit, a Mentsvár az Állatokért és Környezetünkért Alapítvány elnöke

urak balról-jobbra:

- dr. Bárándy Gergely, országgyűlési képviselő

- dr. Lorászkó Gábor, a Magyar Állatorvosi Kamara Állatvédelmi Bizottságának elnöke

- dr. Süth Miklós, országos főállatorvos, államtitkár

- dr. Gönczi Gábor, a Magyar Állatorvosi Kamara elnöke

 
1. rész

1. rész


2. rész

2. rész


3. rész

3. rész


4. rész

4. rész


  

Támogatóink-Partnereink

 Fehérkereszt Állatvédő Liga Dömötör kisállatrendelő

Feldmájer és Somogyi Ügyvédi Iroda


Zimay Zsuzsanna közjegyző


kutyakozmetikus
RTL klub Index.hu