Amikor hirtelen beköszönt a meleg!!!
 


Vigyáznunk kell négylábú kedvenceinkre és jobban odafigyelni rájuk mint valaha....
Ki jobban, ki rosszabbul tűri, de a legtöbb állat nehezen viseli a hirtelen jött meleget.Az állattartónak oda kell figyelnie állatai naptól való megóvására.A hőségtől állataink is szenvednek, nemtörődöm tartás következtében a nagy melegben az állatok el is
pusztulhatnak.

Nyáron a hűvös levegő fontosabb lehet négylábú barátaink számára, mint egy védelmet nyújtó kuckó.

Gondoskodni kell arról, hogy állatunk napszaktól függetlenül bármikor be tudjon húzódni az árnyékba.

Udvaron ez lehet egy füves talajon lévő fa árnyéka vagy egy zöld sövény. Ne vigyük ki nagy hőségben sétálni kedvenceinket!

Télen az itató befagyására kell ügyelnünk, nyáron meg arra, hogy az sose fogyjon ki, mindig legyen benne friss víz. Az életet adó nedvesség hamar elpárolog, ezért kell a nagy itató, és annak rendszeres töltése. A sétáltatás fontos a házi kedvencek számára. Ezt érdemes kora reggel és késő este elvégezni.

A hűvösebb időpontra beütemezett séták a gazdák számára is jobban elviselhetőek. Állataink is leéghetnek.

A tűző napon tartózkodó kutya, macska is leéghet! A leégés elsősorban a fület, orrot, a talaj miatt a tappancsokat érintheti. Nagyobb séták előtt használhatunk fényvédő-leégés elleni krémeket. Lehetőleg ne a felforrósodott aszfalton sétáljunk, hanem a füves talajon. Kedvenceinket gyakran szállítjuk gépkocsiban.

Nyáron egy-egy autóban akár ötven fok fölé is emelkedhet a hőmérséklet. Mindig kapcsoljunk be ventilátort, az ablakokon is engedjük befújni a levegőt. Nyári melegben sem embertársaink, sem az állatok nem bírják a meleget, ezért ne hagyjuk őket bezárva az autóban.

Ha elővigyázatosságunk ellenére kedvencünkön hőguta jelentkezne,érdemes állatorvos segítségét kérve határozottan cselekednünk az állat magas testhőmérsékletét le kell csökkenteni vizes borogatással,a folyadékbevitelről gondoskodni kell. A hőguta gyakran halálos, így a megelőzés jelentheti az igazi megoldást.

Felhívjuk minden állattartó gazda figyelmét, jobban figyeljenek oda állataikra a meleg beköszöntével!

 
  

Támogatóink-Partnereink

 EXPODOM

Fehérkereszt Állatvédő Liga Dömötör kisállatrendelő

Feldmájer és Somogyi Ügyvédi Iroda


Zimay Zsuzsanna közjegyző


kutyakozmetikus
RTL klub Index.hu