Kedves Judit!
 


Judit, az Erika és a Zsuzsa és persze a kutyus és a gazdik nevében is még egyszer nagyon szépen köszönjük Neked és a Menhelynek a segítséget!!! E nélkül a szerencsétlen kutyus fájdalmak és kínok között teljesen elvérezve pusztult volna el.

Tényleg örülünk, hogy ma végre elviszik a gazdit a Forró-i beteg kutyust orvoshoz. Csak azt sajnálom, hogy nem vitték már el tegnap azt a vérfogyott kutyát. Na meg a félreértéseket is ... .

Én már napok óta utaltam volna nekik pénzt (legalább az útiköltségre, kb. 12 sms-t küldtem nekik, s háromszor hívtam őket, kérve, hogy küldjék el a bankszámla számukat, mert anélkül sajnos nem tudok utalni. Kétszer is ígérték, hogy megküldik, aztán semmi. Tegnap előtt azt is mondtam nekik, hogy Te küldtél e-mailt, hogy kifizeted a költségeket, s gyorsan vigyék el a kutyát állatorvoshoz, olyan helyre, ahol legalább röntgen van. Nem hiszem el, hogy pl. akár a Miskolci Állatkórházban ne tudták volna megröntgenezni, fájdalomcsillapítót, szükség szerint a kezelésére gyógyszert adni (pl. csillapítsa a vérzést, fogja a daganatot, stb.) és diagnosztizálni a kutyát.

Négy miskolci intézmény nevét és elérhetőségeit küldtem el nekik sms-ben, valamint a Te elérhetőségedet is, hogy az anyagi támogatás miatt vegyék fel Veled a kapcsolatot. Miután az Erikától sem jött válasz az e-mailekre, kikerestem a netről a számát, s felhívtam. Kiderült, hogy nem tudta olvasni az e-mailjeinket, mert nem tudott internet közelben lenni, s hétfőig nem lesz az irodában. Mondtam neki, hogy e-mailben kérted, hogy ellenőrizze a gazdikat, s hogy ezért hívom, mert aggódom, hogy nem jött tőle sem válasz, s a gazdik sem küldték el az ígért számlaszámot, s ezek szerint a Mentsvárt sem hívták fel. Akkor az Erika felhívta őket, s nekik elmondta a gazdi, hogy nincs is számlaszámuk (!), s azért nem vitték el a kutyát előbb a klinikára, mert féltek, hogy odamennek, s pénz nélkül az orvos szóba sem áll majd velük (hasonlóképpen már én is jártam, amikor többen is ígérték, hogy segítenek, aztán mégsem úgy alakult. No meg amikor az ENSZ-nél dolgoztam, ott a magyar törvények értelmében nem lehetett magyar TB kártyánk, mert a szervezet saját e.ü. rendszerében voltunk biztosítva, kártyánk is volt. Azt mondták az első napokban, hogy ott van kb. 5 db szerződött e.ü. intézmény és kórház, oda lehet menni (csak Budapesten!), a biztosításunk az összköltség (100%-os ár) 80%-át fedezi, a 20% viszont az önrészünk, azt ott helyben nekünk kell fizetni (kivéve bent fekvő kórházi ellátás esetén). Csak azt nem mondta senki, hogy előre, zsebből ki kell fizetnünk a szakorvost, a labort, röntgent, stb. 100%-os áron, s majd kb. 2 héten belül a biztosító visszautalja a bankszámlánkra a teljes összeg 80%-át. Hát néztem nagyot, amikor 76.000 Ft-ot kellett otthagynom az orvosra+a kezelésre).

Szóval ennyiből megértem az aggodalmukat, csak azt nem értem, hogy ha ilyesmi merült fel bennük, akkor miért nem hívtak fel Téged vagy akár engem vagy az Erikát, hiszen tudták a számainkat. Tényleg nagyon egyszerű emberek lehetnek (de legalább aggódnak a kutyáért, nem úgy, mint mások). Ráadásul azt hitték, hogy Kecskemétre kell lemenniük az anyagiak miatt.

Hát ezért ezért lett volna jó, ha kételkedés esetén telefonálnak, hogy az anyagiak rendezésének a módja tisztázva legyen.

Mindenesetre akkor végre ma elviszik a kutyust, szegény pára, nagyon fogunk imádkozni érte!

Üdvözlettel:

Andi

 
  

Támogatóink-Partnereink

 Fehérkereszt Állatvédő Liga Dömötör kisállatrendelő

Feldmájer és Somogyi Ügyvédi Iroda


Zimay Zsuzsanna közjegyző


kutyakozmetikus
RTL klub Index.hu