Médiaszakkörös diákok látogatták meg az árva kutyákat
 


Megható szeretetéhség

Majdhogynem lehetetlen feladatra vállalkoztak a kecskeméti Planetárium médiaszakkörösei. A képek, és a szavak erejével szeretnék megismertetni a Menhely az Állatokért Alapítvány munkáját a legnépszerűbb közösségi oldalon. A menhelyen tett látogatás célja elsődlegesen az információgyűjtés volt, ám a tények helyett inkább az érzelmek irányították a munkát. A látogatás során ugyanis minden lánynak meglett a szíve választottja.

Babett, a fiatal keverékkutya lett a kedvence a médiaszakkörös diákoknak. A kistermetű kutyust irigykedve figyelték társai, amikor a Menhely munkatársai kivették a karámból és kölcsönadták egy kis ölelgetésre a médiaszakkörös lányoknak. A többségében középiskolás diákok azért mentek a Menhely az Állatokért Alapítvány telephelyére, hogy megismerjék az alapítvány tevékenységét és fotókat, cikkeket készítsenek az árva kutyusokról, ám a szakma felett győztek az érzelmek, és legjobban azt élvezték, amikor megsétáltathatták Babettet.

Jelenleg több mint 100 kutya van a Menhelyen, de évente több mint ezer fordul meg a telepen, ezért lenne fontos, hogy mihamarabb gazdára találjanak az itt élő árva kutyák. . Többségük az utcáról kerül be a Menhelyre, de a látogatás során a lányok megnézhették Kormit is, akit állatkínzás miatt hoztak el otthonosnak nem mondható tartózkodási helyéről, úgy, hogy be volt nőve húsába a fémből készült nyakörv. Ő egyelőre még karanténban van, csakúgy, mint puli jellegű társa, Kisöreg, akit eredeti gazdája annyira elhanyagolt, hogy betonszerűen összeállt a szűre, de most már megújulva várja új gazdáját. A fiataloknak Babetten kívül a kölyökkutyák tetszettek a legjobban, de a röpke egy óra alatt mindenkinek lett szíve választottja. A legkisebb szakkörös leány már haza is vitt volna egy tacskó jellegű kutyust, ám ez az egymásra találás szülői engedély hiányában egyelőre nem jöhetett össze. Az elválás nemcsak Babettnek volt nehéz, hanem a diákoknak is, hiszen a röpke egyórás látogatás alatt is megszerették a kutyusokat, akik hűségben, ragaszkodásban még felül is múlhatják a családoknál tartott kutyusokat.

Kozák Polett

Fotó: Hamar György

 
 
 
 

Bővebben
 


 
 

Kapcsolódó cikkek
 

Támogatóink-Partnereink

 EXPODOM

Fehérkereszt Állatvédő Liga Dömötör kisállatrendelő

Feldmájer és Somogyi Ügyvédi Iroda


Zimay Zsuzsanna közjegyző


kutyakozmetikus
RTL klub Index.hu