Közérdekű információ-Tudnivalók az 1%-ról
 


A felajánlás Önnek semmibe sem kerül, csupán két percet kérünk, amíg kitölti a rendelkező nyilatkozatot.
Kérjük, ha egyet ért céljainkkal, és Ön is segíteni szeretne a bajba jutott négylábú Barátokon, rendelkezzen javunkra adója 1%-ról!

Hogyan ajánlhatom fel adóm 1%-át?

Személyi jövedelemadója 1%-nak felajánlása Önnek semmibe sem kerül, számunkra azonban annál többet jelent!

Adója 1 %-ról a következő módokon rendelkezhet:

A NAV által megküldött, illetve a NAV oldaláról letölthető 17EGYSZA jelű nyomtatványon (A nyomtatvány megfelelő rovatába írja be alapítványunk adószámát (18000610-1-03) és nevét (Menhely az Állatokért Alapítvány).

A kitöltött rendelkező nyilatkozatot 2018. május 22-ig kell postán megküldeni a NAV-hoz, akár a bevallás részeként akár külön! FONTOS! Nyilatkozata csak akkor érvényes, ha a borítékra ráírja nevét, adószámát és a ragasztásnál ellátja aláírásával.

Ha Önnek van Ügyfélkapu regisztrációja, a NAV által készített adóbevallási tervezetet illetve ezzel egy időben az 1%-ról való rendelkezést 2018. március 15-től megnézheti és módosíthatja a www.nav.gov.hu -ról és a www.magyarorszag.hu - ról elérhető weboldalon.

Mennyi pénzről rendelkezünk?

Idén is közel ötmillió magyar állampolgár rendelkezhet előző évi adója egy-egy százalékáról és ajánlhatja fel civil szervezet részére. Ha minden adófizető élne ezzel a lehetőséggel, a civil szervezeteknek több mint 15 milliárd forintot juttatnának. A helyzet azonban ennél rosszabb. Bár szinte minden adózó tud a felajánlás lehetőségéről és helyesli is, mégis több mint felük nem rendelkezik arról, hogy melyik szervezethez juttatja adója egy részét.

Mi történik, ha nem ajánlom fel az 1%-ot?

Amennyiben az adófizető állampolgár nem rendelkezik az egy százalék felajánlásáról, úgy az összeg az állam pénztárában kerül, mint befizetett adó.

Mi történik, ha rendelkezem az adóm 1%-ával?

Ez esetben az adóbevalláskor beadott, szabályosan leadott rendelkező nyilatkozatokat a NAV összesíti, az egyes szervezetekre lebontja, és átutalja a felajánlott pénzt.

Köszönjük!

Menhely az Állatokért Alapítvány Kecskemét

06205775617

www.menhely.eu

 
  

Támogatóink-Partnereink

 EXPODOM

Fehérkereszt Állatvédő Liga Dömötör kisállatrendelő

Feldmájer és Somogyi Ügyvédi Iroda


Zimay Zsuzsanna közjegyző


kutyakozmetikus
RTL klub Index.hu