Tűzijátékok ideje alatt még jobban vigyázzunk kedvenceinkre!
 


A tűzijáték, petárdázás ideje alatt minden évben állatok ezrei rohannak világgá, sokak sajnos baleset áldozatai
lesznek vagy sosem kerülnek haza.

Sötétedés előtt foglalkozzanak az állatokkal többet a megszokottnál fontos, hogy jól átmozgassák a kutyánkat a dolgát nyugodtan elvégezze az intenzív petárda durrogás kezdete előtt.Mindenképpen a petárdázás ill. a tűzijáték kezdete előtt etesd meg , mivel nyugtalan állapotban nem biztos, hogy hajlandó lesz enni és inni.

Tüzetesen vizsgáld át az udvarod és a kerted nem e maradt olyan rés ahol a pánikba esett kutya ki menekülhet.Teremts a kutyádnak nyugodt körülményeket este az ismert biztonság érzetet nyújtó környezet segíthet a félelem csökkentésében.

Kérünk minden kutyatulajdonost és állattartó családot, hogy tűzijáték ideje alatt tartsák állataikat zárt és biztonságos helyen. Amennyiben lehetőség van rá ne hagyják őket egyedül, ha mégis akkor gondoljanak arra ha esetleg megvadulnak elszaladnak, legyen nyakörv rajtuk amin egy elérhetőség szerepel. Bárki ha befogja vagy megtalálja tudja értesíteni a gazdát. Nagy segítség ilyen esetben is ha a kedvencekben mikrochip van.

Kérünk minden jó szándékú állatszerető embert aki kutyát , macskát talál, hogy az amúgy is telt házzal üzemelő menhelyek helyett először a gazdát próbálják megtalálni, de semmi képen ne hagyják az állatot magára!

Kérünk minden állattartót, az aug.20-i tűzijátékok ideje alatt is gondoljanak állataikra és vigyázzanak

 
  

Támogatóink-Partnereink

 Fehérkereszt Állatvédő Liga Dömötör kisállatrendelő

Feldmájer és Somogyi Ügyvédi Iroda


Zimay Zsuzsanna közjegyző


kutyakozmetikus
RTL klub Index.hu