40 kutyát találtak a székkutasi tanyán
 


40 kutyát találtak a székkutasi tanyán

Székkutas - 40 kutyát találtak egy bejelentés alapján orosházi és vásárhelyi állatvédők egy székkutasi tanyán. A gazdát a szomszédok napok óta nem látták. Az ebeket – bár tartási körülményeik rettenetesek – nem lehetett elvinni: az állatorvos szerint állapotuk megfelelő.

Sok borzalmat látott már, de ennyi kutyát egy helyre bezsúfolva még soha – fogalmazott Kecskeméti Krisztina, az Orosházi Állatvédő Egyesület önkéntese. A vásárhelyi Konrad Lorenz Állatvédő Egyesülettel közösen tegnap egy székkutasi tanyán 40 kutyát találtak és láttak el ennivalóval és vízzel.

Lakossági bejelentés alapján mentünk ki. 20–30 kutya szaladgált, meg sem tudtuk számolni, mennyien lehetnek. A 2 épületből álló tanya padlásán 3 kutya meg volt kötve. Végül több kikötözött jószágot is találtunk. Félméteres lánc vagy madzag volt a nyakukban. Soványak voltak, üres kotla előttük – idézte fel Kecskeméti Krisztina. Az orosházi önkéntes azt mondta, több mint 3 órát tartózkodtak a tanyán, de ez idő alatt nem jött haza a tulajdonos. A vásárhelyi állatvédőkkel közösen szeretnének az állatokon segíteni. Bár megjegyezte: 120 százalékos kihasználtsággal működik a menhelyük. Az állatvédők keresik a tulajdonost.

Amíg nem kerül elő a gazda – szomszédai napok óta nem látták –, és nem mond le a jószágokról, nem vihetik el a keverék kutyusokat. Varga András vásárhelyi aktivista szerint az ebek többsége a tanyán születhetett. Legelőször a láncon, kötélen lévőket szeretnék elhelyezni, utána a többit, ha a tulajdonos beleegyezik.

A tanyán rendőrök is jártak állatorvossal, aki a helyszínen nem állapított meg állatkínzást. A kutyák egészségi állapota az orvos szerint nem indokolta, hogy menhelyre szállítsák őket – tudtuk meg Jászai Lindától, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletesétől.

Forrás:delmagyar.hu

 
  

Támogatóink-Partnereink

 EXPODOM

Fehérkereszt Állatvédő Liga Dömötör kisállatrendelő

Feldmájer és Somogyi Ügyvédi Iroda


Zimay Zsuzsanna közjegyző


kutyakozmetikus
RTL klub Index.hu