Humort kaptak a menhelyes kutyák ajándékba
 


Pénteken jótékonysági látogatást tett Kecskeméten Badár Sándor színművész és humorista, ennek keretében ellátogatott a Menhely az Állatokért Alapítvány árva kutyához is.

A látogatás során megismerkedett a menhely munkájával, a telephellyel, az új orvosi rendelővel, a kutyákkal, melyek közül egyet személyesen is megszeretgetett.

A szakavatott szemnek, már a kennelek látogatásakor feltűnt, hogy nem először találkozik nagyobb számba lévő kutyákkal.

A beszélgetés során kiderült, amit talán kevesen tudnak, hogy fiatal korában egy kutyamenhelynek volt a vezetője, nem utolsó sorban, barátjával ők honosították meg az alaszkai malamutot az országba.

Humoros formába ismerhettük meg Sándor kutyákkal kapcsolatos történetét.

Elmesélte, hogy gyerekkorában, nagyon félt a kutyáktól, mert az iskolásból általában futásba közlekedett hazáig, mivel egy kiskutya folyamatosan üldözte. Később rájött, hogy félreértelmezte a kutyus magatartását, mert ő csak annyit akart, hogy megsimogassák.

A katonaságnál szintén kapcsolatba került kutyákkal ahol már oldódott ez a feszültség.

Végül is leszerelése után jött az ötlet a malamutokkal kapcsolatosan.

Örömmel töltötte el a menhely munkatársait, hogy elismerően nyilatkozott az itt tapasztalt körülményekről.

A felelős állattartásról is szót ejtettünk, ahol nagyon határozottan fogalmazta meg, hogy egy állat magunkhoz vétele nagy felelősséggel jár. Véleménye szerint, nagyon sok esetben történik meg, hogy amíg a kiskutya el nem kezd nőni, addig dédelgetik és aranyos, amikor természetéből adódóan csinál olyan dolgokat, ami a gazának nem tetszik, akkor ezt nem megoldandó feladatként, hanem problémaként kezelik. Lényegébe feleslegessé válik a kutya. Szerinte ennek az oka, hogy az emberek nem értenek a kutyához, ami nem alapvető probléma, mert ezt meg lehet tanulni, ugyanakkor ezt jobban kéne propagálni, terjeszteni, biztos kevesebb lenne a kidobott kutya.

Végezetül, néhány általa elmesélt humoros kutyatörténettel záródott a látogatás, amit mi és a kutyák is rendkívüli módon élveztünk.

A látogatáskor készült felvételeket itt láthatják.

 
 
 
 

Bővebben
 


Hallgassa meg interjúnkat.

 
Beszélgetés Badár Sándorral

Beszélgetés Badár Sándorral


  

Támogatóink-Partnereink

 EXPODOM

Fehérkereszt Állatvédő Liga Dömötör kisállatrendelő

Feldmájer és Somogyi Ügyvédi Iroda


Zimay Zsuzsanna közjegyző


kutyakozmetikus
RTL klub Index.hu